Výzva - šetření vodou pokračuje

Žádáme všechny obyvatele Psár a Dolních Jirčan, aby maximálně šetřili s pitnou vodou, nepoužívali ji k zalévání zahrad, zavlažování trávníků, napouštění bazénů, k mytí automobilů apod.
Dlouhodobé sucho v celé České republice vede k výraznému poklesu hladin podzemních vod. Obecní vodovod v Psárech a Dolních Jirčanech je zásobován převážně z podzemních vrtů v Psárech, na výši hladiny a chod vodojemů dohlíží VHS (vodohospodářská společnost), kontroly budou probíhat i o víkendu.
Voda na běžnou potřebu domácností zatím dostačuje, ale i tak může v některých lokalitách tlak vody klesat.
Vstřícným jednáním Vás a Vašich sousedů můžeme tuto situaci zvládnout.

Děkujeme za pochopení
Vlasta Málková

Komentáře

Šetření

My si tuto výzvu bereme k srdci, ostatně už zaléváme jen kytky. Ale jak tak koukáme na sousedy kolem, je to jakoby jste napsali: plýtvejte vodou, je jí dost! Zavlažujte dvakrát denně, dopouštějte bazény a myjte auta! Až dojde voda, budou zírat jak puci a stejně jim vše uschne!

No a pak napíšou, co s tím

No a pak napíšou, co s tím udělá pan starosta, protože za to může přece on.
Je to stejné jako s tím hlukem.

Za hluk nemůže pan starosta,

Za hluk nemůže pan starosta, a ani za nedostatek vody nemůže...

Je to jen na nás... spoluobčanech a ohleduplnosti

No taky neobviňujeme pana

No taky neobviňujeme pana starostu, ale lidi si toto bohužel nepřečtou...je jim to jedno, protože každý hrabe jen pro svoji potřebu. Všem kolem běží 2x denně zavlažování, myjí si auta, stříkají terasy. Až dojde voda, budou se všichni divit a bohužel na to doplatíme i my, co nyní zaléváme i kytky doma zbytkem dešťovky...a to za normálních okolností nejsme žádní šetřílci.