PSÁRSKÝ PUČ

Tak se nám chystá změna na radnici. Všichni vrabci už to štěbetají. Z iniciativy Ing. Luďka Nezmara má dojít k odvolání starosty obce a zrušení povolební koalice.  A proč? Je potřeba odstranit zavedenou transparentnost. Prvním krokem nově utvořené koalice s Václavem Novákem má být schválení  5. změny územního plánu, která mu jeho nakoupená pole zhodnotí  ve stavební pozemky. Samozřejmě bezúplatně a naprosto čistě.

Ke změně na radnici dochází pouhý rok od posledních voleb. Bohužel žádné volby nejsou spravedlivé a zvlášť volby do místních zastupitelstev zvýhodňují výše postavené kandidáty na kandidátkách.

Odpovídají ale volební výsledky skutečné vůli občanů voličů? Podívejme se blíže na oba hlavní protagonisty našeho převratu.

Začněme od pana Ing. Luďka Nezmara. Do voleb šel z první pozice. A jeho volební výsledek 300 získaných hlasů znamená ale až 5. místo z kandidátky, přičemž i 3.náhradník měl jen o 2 hlasy méně.

Druhý hlavní účastník puče Václav Novák  šel do voleb z druhého místa své kandidátky. Jaký byl jeho volební výsledek? Celých 328, což ho sice zařadilo na prvního náhradníka, ale s odstupem skoro 100 hlasů od předchozího postupujícího kandidáta.

Do Zastupitelstva se samozřejmě dostali právem. Díky platnému volebnímu zákonu, který zvýhodňuje “nasazené“ kandidáty. Zkusil  se někdo podívat, jak by vypadalo složení  Zastupitelstva, kdyby rozhodovaly jen skutečně získané hlasy? Jen pro zajímavost bez titulů a křestních jmen sestupně: Vácha, Otruba, Valášková, Kuka, Jaško, Ortová, Tydlitát, Rak, Málková, Petz, Šorm, Ryboň, Vydra, Grundel, Stiebal. Takže z 15 zastupitelů by měla Obec pro změnu 12 hlasů a TOP 09 3 hlasy. Nikdo jiný by se do Zastupitelstva nedostal.

 Jen pro zajímavost a správnost, Novák obsadil 19. místo a hlavní protagonista puče Nezmar až  25. místo, tedy 10. náhradníka. Atd. Nejhorší výsledek Obce pro změnu bylo 20.místo!!

Je tragedií volebního systému, že tito lidé mají díky tomuto systému právo rozhodovat o věcech veřejných a občané se jako obvykle dostanou na druhou kolej.

 Má drzost a ziskuchtivost opět vítězit? Jak chutná moc?

 Co jeden hlupák pokazí, to stovka moudrých nespraví.

Komentáře

JUDr. Josef Podlaha

Tak se vám, pane Nezmare, povedlo odstranit JUDr. Josefa Podlahu a jeho místo obsadila vaše manželka. Prý se chystáte odstranit i našeho starostu pana Váchu. Další slušný člověk musí z kola pryč ???

Zítra bude zastupitelstvo a

Zítra bude zastupitelstvo a tam se to rozlouskne. Tam se pozná charakter (jsem zvědav na reakci kritiků Nezmarů, jak se k tomu postaví). To bylo předvolebních slibů kdo s kým nikdy nepůjde a nepodpoří ho (stačí se podívat na následující hlasování v zápisech). A hle, najednou jdou Nezmarům všichni na ruku. Zajímá mě pozadí, kdo co má přislíbeno, jaká zakázka komu spadne, jaké koryto.
Slušnost nade vše.

Peníze mění charakter

Bohužel v naší společnosti je běžné,že za peníze se dá koupit prakticky cokoliv a kdokoliv.
Peníze a touha po moci dokáží spojit i velké soky.
Zarážející je jak jsou ti novodobí převlékači kabátů schopni se podívat na sebe do zrcadla a hlavně vůbec v takto malé obci vyjít ven a vysvětlit svým voličům nedodržení předvolebních slibů.
Odstoupení p. Valáškové a návrat p. Nováka se dal předpokládat,ale spojení p.Nováka s Nezmarovými????
A o spojení s ostatními zastupiteli z opozice????To snad ne!
To je pro normálně myslícího člověka trochu silná káva.
Proto pevně věřím,že bezdůvodné a zmanipulované odvolání starosty je pouhou fámou.

Malá připomínka.
Voliči dali s jasnou převahou najevo kdo má vést tuto obec.
Je velice jednoduché se podívat na výsledky voleb.
I kandidát 14 v pořadí za Obec pro změnu měl více hlasů než p. Nezmar.
Pane Janato smekám za čtyři varianty vývoje(bod1) s tím rozdílem,že pan Nezmar potřebuje k odvolání starosty i hlasy z vašeho uskupení.(p.Kubalošová,p.Podlaha)

Peníze mění charakter

Na starostu pana Milana Váchu bylo podáno trestní oznámení za vyžádání a převzetí uplatku ve výši 100 000,- Kč. Za tyto peníze byla provedena nestandartni kolaudace domu pana Fišera v oblasti na Vápence. Dúm dostla stavební povolení v prosinci roku 2010 a v unoru roku 2011 za podpisu pana starosty, byla provedena kolaudace.

cha cha

Kdo zná p. Váchu osobně tak těmto nesmyslům k jeho očernění těžko uvěří.
Když toto jste schopen napsat tak nabývám dojmu,že tyto praktiky náleží právě Vám.

Re: Peníze mění

 

Koukám, že v podvečer zastupitelstva opravdu začíná přituhovat. Je celkem složité vysvětlovat zcela zřejmé lži, ale k věci. Když opomenu „drobnost“, že se ani v roce 2010, ani 2011 v naší obci žádný pan Fišer ze Psár neřešil, tak je důležité říct zásadní věc. Každý, kdo u nás postavil nějaký dům, moc dobře ví, že kolaudace objektů je výsadně v pravomoci Stavebního úřadu Jesenice a nemá na ní žádný vliv starosta Psár, dokonce ani Jesenice. Stavební úřad má za kolaudace i trestněprávní odpovědnost.

S pozdravem

Milan Vácha 

Přesně jak je řečeno v

Přesně jak je řečeno v nadpisu. Peníze mění charakter, nemusí se předávat přímo peníze, stačí schválit ten správný územní plán. A proto prý se najdou i nějací přeběhlíci (něco jako Melčák s Pohankou) mezi zastupiteli za uskupení Obec pro změnu. Ani snad partu od pana Janaty potřebovat nebudou.

To snad né

Snad je snaha odstavit pana Váchu pouhou další intrikou nechvalné známé " staré gardy" pánů Janatů, Podlahů atd. Pokud tomu tak ovšem nebude, tak vám pane Vácho držíme palce a vy se pane Nezmare styďte!!

Není to tak dávno, co pan

Není to tak dávno, co pan Nezmar už pana Váchu odstranil nebo alespoň pomohl odstranit. Tehdy to bylo odstranění z postu místostarosty a zároveň z postu předsedy tehdy ještě jim společné organizace, tj. psárské ODS. Jak je vidět, slušný člověk Vácha asi nemá moc šancí. Když ho nezlikvidují dnes, počkají si na jindy. Jestli se všechny ty spekulace ukáží jako pravdivé, bude na psárské radnici opravdu výkvět.

Vážím si pana Váchu jako

Vážím si pana Váchu jako slušného a přímého člověka. Bohužel, těch bezpáteřních, myslících ,,ekonomicky,, pod slušivou fazonkou blaha nás všech, je stále dost. Stále stejná jména a teď i společně vlk s beránkem? Lidé, proberte se...křivák zůstane křivákem i když má nad sebou pomyslnou svatozář. V boji s touto Hydrou, držím palce.

držet palce je asi málo

Každý občan se může přijít podívat na dnešní zastupitelstvo a být svědkem neskutečně podlého pokusu o bezdůvodné odvolání starosty.(v té podlosti samozřejmě figuruje více jmen)
Tímto žádám všechny zastupitele ke zvážení svého rozhodnutí kdo je pro obec na postu starosty prospěšnější a kdo nemyslí pouze na své priority.
Vážení zastupitelé, opravdu je vaším zájmem aby se zde nekonečně stavělo a byli jste k tomu použiti jako nástroj?
Co chybějící infrastruktura?
Když se podívám do historických témat těchto stránek tak přestávám chápat.
Kdo vyhrál volby a kdo,že se má stát starostou???
O post starosty(s velkou nevolí občanů) se p. Nezmar pokoušel už po volbách.
Celou vesnicí koluje jméno Nezmar-starosta,ale bohužel jsem nenarazil ani na jediného příznivce.Jméno Nezmar-starosta spojují samá negativa.
Pane Vácho věřte tomu,že at´to dopadne jakkoliv tak vlk i beránek včetně svých stádeček to budou mít hodně těžké aby se nažrali a zároveň se nesežrali.
V každém případě Vám chci poděkovat za dobře odvedenou dosavadní práci.
Případné tři roky do voleb jsou dlouhá doba,ale zcela jisté je,že na každou sv...se vaří voda.

škoda, že nejspíš nebude

škoda, že nejspíš nebude video z dnešního zastupitelstva na těchto stránkách (ne každý může bohužel dorazit). Nezbývá než doufat, že to nedopadne tak, jak zde je naznačováno... Ach jo, že by už i na vesnici dorazili praktiky z naší skvělé vrcholné politiky.... snad ne :-(

Tak Ludek dostal poradne na

Tak Ludek dostal poradne na prdel. Vivat pani Kramosilova a gratulace starostovi. Uz se tesim na video

To asi dostal

ale bohužel má hroší kůži.
Už by měl konečně vzít rozum do hrsti a jít se svojí paničkou odkud přišel.
Jak hodně se těším na video.Prý to bylo velké.Lidé ho drží a on zbaběle utíká.
Pochvala lidem co ho nepodpořili v jeho pokusech o tunýlek.

hehe

Duo Nezmarissimo muselo po nezdařeném čísle s hanbou opustit manéž...

to mozna dostal.

Ale to znamena, ze se rozpadla koalice a jestli milan bude dal starostou tak se musi spojit s topkou a novakem.

Poděkování pani Kramosilové

Děkuji vám za odvahu a čestné jednání. Opravdu moc si toho s rodinou vážíme a budeme si to pamatovat! Je dobře, že i v politice dokáže někdo zůstat slušný a nenechá se koupit ani vydírat.
Moc vám za včerejšek děkuji, ať už to dál dopadne jakkoliv.

"Gratulace" panu Janatovi

Musím panu Janatovi pogratulovat za jeho odhad situace v jeho článku Čtyři varianty vývoje povolebních vyjednávání
www.obecproobcany.eu. Jeho varianty 2 a 1 se postupně naplňují. Jen už je možno doplňovat konkrétními jmény: podrazáci Nezmarovi (ODS), podražený (Vácha), zrádce Petz (OPZ), zainteresovaný Novák (TOP), zneuznaný Podlaha (OPO), nezaujatý Kuka (TOP), ale i kladný hrdina Kramosilová (ODS). Neinformovanému se nyní těžko odhaduje budoucí vývoj, lze si jen přát, aby se všichni rozumní zastupitelé, ať patří kamkoli, dohodli a pracovali naplno pro obec.

Souhllasím s gratulací panu

Souhllasím s gratulací panu Janatovi, jelikož, jak píšete, se jeho vize naplňuje. Nicméně NEMOHU SOUHLASIT S KLADNÝM HRDINOU KRAMOSILOVOU!
Je to nemocná paní, která je pouze do počtu, nemá vlastní úsudek, zřejmě tedy i intelekt, téměř neumí mluvit - nehovoří a pouze se přiklání tam, odkud může snad ona a její početnější rodina něco mít. Mám na mysli konkrétní fakta - ráda by se vrátila jako učitelka do mateřské školy. Její dcera Monika je hlavní rozkradačkou zásob v kuchyni mateřské školy. Nebudu dál rozebírat špinavosti, které tento rodinný klan v obci činí. Nechť si každý udělá obrázek sám - a ten je utvářen ze dvou stran naší obecní koalice a opozice. BOHUŽEL!

Paní Kramosilová

Nevím, zda-li autora předcházejícího příspěvku poháněla pomstychtivost, závist či lidská omezenosti, ale tento nemorální útok nedokážu nechat bez odezvy. Paní Monika odvádí ve školní kuchyni vynikají práci v náročných personálních i prostorových podmínkách. Celý tým pracuje velice efektivně, opravdu příkladně hospodaří s omezenými finančním rozpočtem a mohu vám zaručit, že k žádnému rozkrádání čehokoli ve školce ani školce nedochází. Práce ve školství, a to jak pedagogická, tak provozní, je vzhledem k poměru náročnosti, zodpovědnosti a finančního ohodnocení prací pro "srdcaře", a tím paní Monika bezesporu je.
Co se týče paní Kramosilové, pro její pracovní i lidské kvality svědčí jak léta strávená ve funkci vedoucí mateřské školy, tak práce, kterou v uplynulém roce na obci nezištně odváděla. Její angažovanost a osobní přínos v sociální komisi jsou nepopiratelné. Jako radní se aktivně zajímala o dění v oblasti samosprávy, shromažďovala informace, prezentovala svůj názor...
Její včerejší vystoupení na zastupitelstvu považuji vzhledem k tlaku, ve kterém se v posledních dnech nacházela, za projev velké osobní statečnosti, konzistence přesvědčení a etických hodnot. Velice si Vás, paní Kramosilová, vážím.
Martina Běťáková

Co řici.

Co ješte k tomu dodati.

Tak chlapci si poměřili pindíka, pohadali se kdo ho má většího, kdo je větší jeliman a z prominutim, ač se to nezdá a všichni si hází ramena kdo byl takovej a kdo byl makovej se mi to jeví následovně...

Milan Vácha ři rvních problemech hodil ručník do ringu a vzdal to. To že se blíží nějaké problemy s nějakým Jolly a s se soudem s nějakou Trůblovou, by přežil, protože sorry, žádný učený z nebe nespadl a tim, že podlehl jednoduché ceste vzdát se koaliční smlouvy, bez toho aby čekal až to udělá druhá strana byla chyba.
Kdyby ho schodily, mohlo by se tvrdit, mne schodily, ja jim to řikal, vidite jake svinarny delaji???
Tim, že se rozpustil sam tak bude moci křičet, bude moci volat, ale umlčího tím, že to vzdal... že tu šanci měl..

A co ted s tim bude???
Mno bude v opozici a se vším co možná chtěl udelat, se může jít vyfotit... protože, s Nezmarem už ne a v Novákem to zas neskousne spousta lidí co ho volila. Nehlede na to, že se zde mnohokrát deklarovalo, s Novákem Neee

Další chyba byla, že zvěsti o odvolání se táhly už nejakáý ten týden??? Proč ses na to nepřipravil??? Proč si nedal párkrát do zápisu rady, že jsi nespokojený s prací některých členů rady???
He?? Mno pozdě bycha honit, ale poravdě si myslíš jak jsi jim ukázal jak jsi se s tim vypořádal, ale popravdě jsi jim otevřel vrata ke spolupráci, protože ted už řeknou: "víte když mi nemáme jinou možnost..Milan to vzdal"

Takže ted jsem opravdu moc zvědav co z toho vznikne, ale popravde se Opo vzdalo jakékoliv možnosti po následující tři roky ovlivnovat chod obce...

PS: všimli jste si jak jste na diskuzi sami, nikdo tu nenadává, nikdo nekontruje, jen janatovci přilevají olej do ohně, ješte Vás popichují. Taky nemaji radost z Nezmara, protože se ho boji vic než čert kříže...

5. změna UP

Dobrý den,
chvíli jsem váhala kam svůj přispěvek vložit a protože předpokládám, že toto téma je momentálně " žhavé" ,rozhodla jsem se pro tuto diskuzi. Jako všichni ostatní momentálně " předvánočně finišuji" a nemám moc času, ale po té co jsem letmo náhlédla do zpravodaje, tak jsem se rozhodla, že si trochu času udělám. Původně jsem si nechtěla kazit Vánoce tím, co se děje v místním zastupitelstvu, ale když jsem si přečetla odpovědi zastupitelů na 5 jednoduchých otázek, tak už jsem to opravdu nevydržela. Myslím , že každý průměrně inteligentní člověk ví, co se tu děje. Pro koho je výhodné, aby se v obci, kde není infrastruktura úměrná počtu obyvatel stavěly dalši rodinné domy. A opravdu mi hlava nebere, jak nás mohou zastupovat lidé, kteří na těch 5 jednoduchých otázek neumějí ( lépe řečeno nechtějí ) odpovědět a někteří navíc nemají ani svůj mozek, pusu nebo odvahu, aby odpověděli sami za sebe. Jinak manipulativnost těch otázek se podařilo odhalit zřejmě jen dvojci JUDr. Podlaha a paní Kubalošová ( propojením zřejmě získali nějaké vyšší schopnosti, které nám ostatním jsou odepřeny)

Hezké Vánoce všem a za mě jedna prosba na pana Váchu, prosím nevzdávejte to.
Iva Klusáčková

Souhlasím s vámi

Dobrý den,
po shlednutí videa ze zastupitelstva je velice jasné komu o co jde. Pro koho a jaké podnikatelské aktivity bude 5. změna UP přínosem. Pro občany obce sotva. Pane Nováku stále se chvástáte co jste pro obec udělal, bylo by dobré také vzkázat voličům co jste si již od obce vzal, a co si hodláte dále vzít? Ještě jednu poznámku k panu doktoru Podlahovi. Je až úsměvné, jak se tento člověk snaží dnes každého poučovat jak má být vše právně čisté, což je v naprostém protikladu od časů, kdy byl u korýtka on osobně - tzn. v Radě obce. Jsem si naprostý jistý, že bychom ani neměli možnost vidět průběh zastupitelstva a tím i jeho arogantní " přežvykovací " představení. Hezké Vánoce všem.

Nevzdávejte to

Dobrý den,

nezbývá mi než také poprosit pana Váchu, aby to nevzdal.
A Vy pane Nezmare, Nováku apod. nemohli byste místním občanům vysvětlit kam a hlavně proč se to pořád cpete? Nepochopili jste ve volbách, že těch, co si Vás tu přejí je opravdu menšina???
Je jasné, že tam nechcete být kvůli občanům (ty Vás totiž ve většině nechtějí), tak proč si nenajdete jiné aktivity a nesnažíte se oslnit a zazářit někde jinde?
O co Vám jde jasné úplně všem a štěbetají si to i Psárští vrabci na střechách, jen se divím, že Vám to není trapné, není snad horší nátura než "když mně vyrazí dveřma, vlezu oknem"
Proč jste nenechali současné vedení obce dělat svoji práci? Samozřejmě neočekvám racionální vysvětlení.........a proto prosím pane Vácha bojujte.

Pokud se mýlím, opravte mě

Čistě náhodou jsem jsem nahlédl do stránek obce, kde žiji již devátý rok. K mému úžasu jsem shledal tento blog. Měl jsem pocit, že jsem právě zakoupil noviny a nebo sedím u zpráv. Je tohle vůbec možné? Vedení obce nechci nazývat "Vrchností", jelikož feudalismus je již pryč, nicméně mi po přečtení tohoto blogu utkvěla v hlavě vzpomínka z dějěpisu. Zasupitelé ( nebudu rozlišovat strany), vzpamatujte se. Váš mandát neznamená rozšíření vašeho majetku a právo s ním nakládat ku prospěchu vašemu. Byl vám udělen k hájení zájmů obce a jejích občanů. I sedlák, který se staral o svůj majetek nejprve obstaral polnosti a domácí zvířata a pak se teprve najedl. To dělám i já - ráno nejprve nakrmím psa a pak se teprve starám o sebe. Vysoká politika patří do Bruselu (u nás bohužel už i do městských částí), tady jste ale na vesnici. Denně potkáváte ty, za něž rozhodujete a úřadujete. Kdyby každý hájil pouze zájmy svého majetku, pak by se obec mohla rozdělit na stovky malých obciček, kterým by vládl pouze jejich majitel. Takhle jsme to asi nechtěli. Koalice, mocenské celky a podobně - to už tu snad bylo v dějinách a nedopadlo to dobře. Vyšší cíle a morálka - kam se poděla. Kde jsou ty ušlechtilé cíle, které jste prezentovali ve volební kampani? Nyní jsou snad nevyvolení jen plebs? Vedení obce není záležitost profitu, provizí a ostatních skrytých zájmů. Je to především morální záležitost a v rámci obce i osobní ocenění. Pro zisk a materiální hodnoty musíte do práce. Podnikejte, vyrábějte, dělejte byznis ale sami za sebe a netahejte do toho ostatní. Bohatství je pěkné, sám bych chtěl jachtu, tryskáč a rychlé auto - pokud si je ale nevysloužím poctivě ale intrikou, nebudu z nich mít radost, pamatujte že jste s ostatními u jednoho stolu a ten stůl je docela malý - každý vidí vaše kroky.
Pokud jsem se někoho dotkl, neberte to osobně. Ten, kterého se tent článek týká se snad nad sebou zamyslí.

četl jsem program na zasedaní zastupitelstva 1/2012

a četl jsem tam, že se má odvolávat Petz s Nezmarem a protože na internetu nemohu nic najít, tak se chci zeptat jak to dopadlo, podařilo se??? Nebo vítěz voleb nezvladne už ani tohle???

program nebyl schválen

Program nebyl schválen, tudíž se žádný bod neprojednal. Za 14 dní bude další Zastupitelstvo.

konstatovani

Takze jste to pokakaly, myslim ze druhou sanci mit nebudete.

konstatovaní

Druhou šanci mít budou!!! Držíme jim palce i pěsti!!!

Tak se nám to v Psárech pěkně

Tak se nám to v Psárech pěkně zamotává a po pravdě se to asi dalo očekávat. Kdo si vzpomene na agresivní a negativistickou předvolební kampaň hlavně ze strany Nezmarových ODS, tak se dnes už nediví. Na možné povolební intriky upozornil vizionářsky pan Janata a měl bohužel pravdu. Horší je, že za této situace se dá asi těžko pracovat pro blaho obce a spoluobčanů. Nemůžeme tuto patovou situaci svádět na nedokonalost volebního systému, protože s tím nic nenaděláme. Snad si můžeme jen vzít poučení pro další volby, ale ty jsou ještě hodně daleko, tak nezbývá než bědovat na diskuzních fórech a doufat, že snad bude lépe. Vedle v Jesenici podobné intriky starosta neustál a i v jiných obcích se rok po volbách dějí podivné změny. Tak už proboha ty nezmary odvolejte a začněte pracovat podle volebních slibů. Transparentnost není jen ve videozáznamu ze zastupitelstva a ani tato novinka není v souladu se zákonem... Ač pro mnohé zajímavá podívaná, tak ÚOOÚ by nadšený nebyl (online přenos je totiž možný, ale záznam na webu ne). Tak pane starosto, je to na Vás...
Tomáš Mařík

RE: Tak se nám to pěkně ...

Vážený pane Maříku,

Vymlouvat se na volební systém jistě nelze, ale bohužel není ani v silách starosty tento stav změnit. Je to výhradně v pravomoci zastupitelstva. Pokud bych si mohl dovolit věštit taky, tak bych pro dnešek zkusil jednu neveselou variantu (příště zkusím veselejší). Nikdo dnes není schopen složit většinu. Přes veškeré proklamace všech, že chtějí „blaho pro obec“, to tak lehce nefunguje, neboť se rozcházíme i v tom, co je vlastně to „blaho“. Nějak se v tom budeme plácat, nic se nerozhodne, vše se bude rodit s neuvěřitelnými problémy, vše se bude bojkotovat a zpochybňovat (již se zpochybnila potřeba nové školy, což je pro mne těžko uvěřitelné). Bude neustálý a dlouhodobý tlak na některé zastupitele, aby se dříve, či později otrávili, možná i odstoupili. Kandidovali s tím, že chtějí pro obec odvádět reálnou práci. O tu tady dle mého názoru vůbec nejde. Pak se objeví „zachránci“, kteří popíší do nebe volající neschopnost Váchy a spol. a navrhnou nové uspořádání. Unavení, zklamaní a apatičtí zastupitelé budou jen těžko vzdorovat. Je ale jistě dobré vědět, kteří zastupitelé budou zodpovědní za vznik této nové a jistě konstruktivní koalice. S odstupem času bude jistě vhodná příležitost si to připomenout. Dnes totiž mohou vědět, co bude následovat.  

Již delší dobu mi zabírá většinu času jak fyzicky, tak mentálně řešení problémů od lidí z naší obce (politikaření a  intriky). Závidím starostům, kteří „bojují“ pouze se státem a jeho zvyšující se byrokracií. U nás je to dle mého odhadu v poslední době cca 90% zbytečné práce díky „pakárně“, kterou si tu děláme sami. Není to již reálné vedení jako v jiných obcích. Spíše to připomíná bojové držení pozic. Dobré řešení to nemá. Dnes už se pouze hledá mezi hodně špatnými. Osobně to na mě dělá dojem, že je na stole požadovaný výsledek (složení a zajištění většiny v radě) a teď se k tomu pracně hledá hezky zabalený vzoreček výpočtu. Kéž bych se mýlil.

S pozdravem

Milan Vácha

Ano ano

blaho pro občany vypadá tak, že se do CHATOVÉ oblasti Vysoká zavede voda a kanalizace pro cca 30 v hodnotě 30 milionů, sice tam omylem bydlí místostarostka, ale to je ten pravý obecní zájem. Vodu beru, protže to sousedí s vodojemem a voda teče všude kde je tlak, ale kanalizace ca 20 mega je hustý. Dotace se na to nedostane, protože je to chatová oblast a obec se zadluží a nebude moci dále nic investovat v období 4-5 let. Nevyplatí se jim dát radeji příspevek na domácí ČOV kde jedna stoji do 50 000,- při nákupu 10 je to pul milonu??? A to věřím, že při hromadném nákupu lze očekávat ještě lepší cenu???

Ale ja zapoměl, paní Málková chce veřejné blaho, tak ho bude mít. (nejlepe pro sebe...)

Tupci ryjí

Je velká škoda,že jste se nezúčastnil setkání obyvatel Vysoké v rest.Na kopečku.(jenom pro zajímavost-bylo narváno))
Možná by jste změnil názor. Ve zmíněné lokalitě žije cca 350 obyvatel,což je cca 8% obce!!!Oblast už dávno není chatařskou,ale dle úz. plánu smíšenou-chat a obytných domů.Na základní potřeby a tou voda bezesporu je má nárok každý občan!!!!
Ve zkratce-společný výkop pro vodu a kanal.a do výkopu přidaná jedna hadice navíc tak to tolik cenu nenavýší.Nemusí se totiž řešit hloubka až 3.5m(původní projekt),která je potřebná pro gravitační kanalizaci!
Technologii včetně přípojky si financuje každý sám.

Samozřejmě je zcela v pořádku,že vodu bez kanal.nemá cenu realizovat.
Jak by jste uhlídal,že veškeré čističky fungují a netečou sr...do země?Kdo by to kontroloval?
A k vodě-on vodojem je sice v dané oblasti,ale bohužel je nesmyslně podzemní(nechápu) a pro většinu objektů,které jsou v dané lokalitě bez posilujicího čerpadla na nic.Takže tlak nula-to se učilo už na základní škole.

Je zcela zřejmé,že o této problematice nevíte vůbec nic,Váš příspěvek je pouhou ubohou provokací a každý v obci si dokáže domyslet kterým směrem vítr fouká a pro koho by bylo přínosné,aby v obci bylo co nejvíce septiků !!!

Paní Málkové patří velký dík za její práci pro obec a je úplně jedno kterým směrem se podíváte.Kdo se občas podívá na tyto stránky,nebo Psár.zpravodaje ví,že není potřeba nic jmenovat.

Paní Málková se snaží dokončit započatou práci minulého vedení a dokonce změnou kanalizace na tlakovou dopomohla k nemalému snížení nákladů obce!!!

Vy,moc dobře víte koho se to týká,jste neskutečně trapní a ubozí!
Zameťte si před vlastním prahem.
Když na starostu a místostarostku nenajdete žádnou špínu,tak se snažíte alespoň nakydat plný valník hnoje.

Dobrý den pane Koppe, jsem

Dobrý den pane Koppe,

jsem rád, že víte, na co máte v chatách nárok. Pokud si někdo zvolí trvalé bydliště na chatě, musí počítat, bohužel, s nekomfortem. Kolik lidí z narvané hospody Na kopečku má v obci trvalý pobyt ? Kolik
lidí tam celoročně skutečně bydlí ? A co starousedlíci v centru obce ? Také mají nárok ? Budete chtít i asfaltovou komunikaci ?

Dobrý večer nyme

Když už mne oslovuješ nyme,tak ti odpovím.
Děkuji mudr Sokolovi za naprosto výstižnou odpověď.

Komunikaci Vysoká a její oprava(neoprava) po realizaci vodojemu.
To máš na mysli nyme???A další a další,mám pokračovat?

Hezký večer všem na pohodu.

P.S.Do paní místostarostky se neobouvejte,nesaháte jí a starostovi opravdu ani po kotníky.

Stanislav Kopp

TO JE PRAVDA

PROTOŽE V HLOUBCE JEJICH BLBOSTI BY SE NORMALNI ČLOVĚK UTOPIL...

AŽ SE VACHA ZASTAVÍ RYPAKEM MU ZAREJEŠ DO ZADNICE.... FUUUJ TO BUDE SMRADU.

VŽDYT UŽ ANI NEMÁ SILU VYHODIT NEZMARA CO JEŠTĚ ČEKÁŠ. ON TĚ VAŠEK NOVÁK JAKO STAROSTA ZA PATOLIZALSTVI BUDE TAKY MILOVAT....

Takže ne školku...

a školu co měl vácha v programu, ale kanalizace vede...

Jsem zvědav moc zvědav jak se v září vyřeší to, že nebude školak v laguně, to že bude uš na záklaní škole celkem už sedm tříd. Zkrátka raději ty děti nacpeme do kanalizace...

VIVAT BRAVO, TAM JE MÍSTA DOST...

Apropo, proč včera naporadě u starosty zaznělo z několika ust, že je neschopný a měl by odstoupit???

To nezapřeš vepřová hlavo....

Re: škola

Vážený pane anonyme,
je vidět že máte dobré informace o dění v této obci i ze zákulisí. Byl jste na minulém zasedání 15. února, které se konalo nekonalo? Tam bylo řečeno, že jak kanalizace, škola i zateplení OÚ bude provedeno jen v případě přidělení dotace.
A navíc ze slov opozičního zastupitele Kuky se dá vyvozovat, že pro něj není škola tak důležitá, když ji mají v nedaleké Jesenici...

Reakce

Vážený ANONYME,
Rád bych zareagoval na Váš příspěvek na stránkách obce.
Na začátek pár poznámek. Když jste už nenašel dost odvahy se podepsat, mohl jste se aspoň o Vámi zmiňované problematice minimálně informovat.
Protože asi nejste místní, rád bych Vás seznámil s lokalitou Vysoká. Je to BÝVALÁ chatová oblast. Zhlédnutím katastrální mapy můžete zjistit, že jde o smíšené území, tedy chaty i rodinné domky. A i naprostý ignorant by pouhým pohledem odkudkoliv odhadl těch chat několikrát více než Vašich 30. Jen trvale hlášených obyvatel zde žije přes 100, podobný počet (stejně jako v obci) zde žije trvale, pouze nejsou trvale přihlášeni a vlastních chatařů je asi přes 300. Zdejší občané platí stejné daně a nejsou občany druhé kategorie. Vy určitě máte vodu i kanalizaci, a proto Vám tento problém nic neříká. Váš nápad na ČOV je rovněž úžasný, když ČOV nejsou povoleny.
Projekt na zasíťování vznikl za minulého zastupitelstva. Místostarostka Vlasta Málková pouze pokračuje v jejich práci. Naopak by od Vás bylo správné jí poděkovat, že se původní projekt spádové kanalizace změnil na tlakovou, čímž se cena snížila z původních cca 65 milionů na necelou polovinu.
Vždy je snazší kritizovat a plivat, zvlášť anonymně je to hrdinství.
Trvale hlášený majitel rodinného domku bez vody a kanalizace Na Vysoké MUDr. Jaroslav Sokol
PS. nezapomeňte se pro změnu obout do mne (co takhle věnovat příště čas raději zopakování pravopisu)

Proto to minulé vedení smetlo ze stolu.

A raději připravilo 30 000 000,- Kč na přistavbu školy. Pak to ale znamená že pan Vácha vzal 30 000 000,- škole a dá to cca 100 lidem jen tak z plezíru. Ti co nejsou hlášeni nech drží klapačku, protože obec má z přihlášeného občana 8000 ročne, jinak jen několik stokorun ročně na dani s pozemku. A dalších 3500 lidí bude mít pět let smůlu.
A jen opravdový ignorant by nevědel, že devenloperské projekty se rovnou připojují na síť, takže jde opravdu jen o několik lidí. Chataře nepočítám, protože tim padem je obec povinna zasítovat chaty až do Sulic a dále. I to jsou lidé zde platící stejné daně.

Velice rád jsem se koukl do katastru

A bylo to velice poučné, protože v rohové výseči mezi ulicemi Hlavní a Na vysoké, přesně kde je paní Málková (tato oblast) Je 20 budov z toho POUZE 3 MAJITELE NEMOVITOSTI MAJI MÍSTO BYDLIŠTE PSÁRY, NEBO DOLNÍ JIRČANY

VIVAT BRAVO JEN TAK DÁL....

Anonymovi

Anonyme neobtěžuj, kdo má číst ty tvoje provokační keci? Ke které skupině patříš? Minulé vedení bylo arogantní, patříš náhodou k nim? Nepodepisuji se, nechci se s tebou handrkovat, nestojíš mi za to.

Na straně dětí

Budeš se divit, ale jsem na straně dětí, protože a jednoduše to shrnu.
V ZŠ jsou dvě třídy prvňáků a po třídě dalších ročníků tj. 6 tříd, v příštím roce budou opět dvě třídy prvňáků, ale dvě třídy druháků a 3 třidy dalších ročníků, tj. 7 tříd celkem.

V mateřské školce je teď celkem pět tříd dětí, lze očekávat, že ještě minimálně v příštím roce bude opět příjmu to pět tříd.

Teď si probereme prostory školy.
Stará budova má celkem čtyři třídy, další je budova na Hlavní 13 (mohu se mýlit v čp) a tam je jedna třída, v mateřské škole je celkem pět tříd (čtyři školka, jedna první třída) a domov Laguna, ale tam je dána výpověď z prostor, takže v příštím školním roce nebude.

A teď si to shrneme, příští rok bude celkem potřeba dvanáct tříd pro děti, ale k dispozici jsou jen tříd deset. TJ. přibližně 50 dětí není kam dát.

Ano teď se napíše, že obec o problému ví a že se bude řešit, ale kdy se bude řešit, na řešení už zbývá jen půl roku a za tu dobu se musí udělat projekt, nechat ho schválit, vybrat dodavatele, postavit, nechat zkolaudovat, nechat schválit různými institucemi, jako hygiena a spol., vybavit a uvést do provozu.
Prakticky to znamená, nechat teď udělat projekt, schválit, vyhodit p. Tydlitáta s jeho kobylami pryč, protože obec nemá jiný pozemek (a určitě tam je nějaká výpovědní lhůta), začít kopat vodu a kanalizaci na přípojku + elektřinu, nechat vybetonovat desku, nechat navézt kontejnery, nebo montovanou stavbu, zapojit uvnitř infrastrukturu, vybavit, nechat schválit hygienikami, stavebním úřadem a dalšími úředníky.
Jo zapomněl jsem na výběrové řízení, kdo to postaví a dodá, to zabere tak dva měsíce.

Rozpočet mým laickým okem 5 – 10 milionů, takže asi vyjednat půjčku, protože dotaci nikdo nedá a hlavně ne tak rychle…

A místo toho se budeme snažit o kanalizaci za 30 mega pro místostarostku a dalšího člena rady, a dalších 28 lidí s trvalým pobytem ve Psárech co bydli v chatové oblasti…

Rád se dozvím odpověď, protože pravidelně sleduji zápisy z rad a zastupitelstev a tam o tom ještě nepadla ani věta….

Nezmar

Tak co je s tím Nezmarem, neodstoupil už?

bude video ze zastupka?

Chtěla jsem se zeptat zda bude video ze středečního zastupietelstva o kterém skoro nikdo nevěděl, že vůbec proběhlo? Děkuji

Video pochopitelne bude.

Video pochopitelne bude. Jeste chvili vydrzte, ale behem dnesniho dne se dockate

Děkuji za rychlou reakci :-)

Děkuji za rychlou reakci :-)

ztracené 3. video

3. video ze zastupitelstva je nedostupné, je to schválně? To bych opravdu nečekal.

Schvalne to rozhodne neni,

Schvalne to rozhodne neni, ale chybu tam take nevidim. Zkuste to prosim nyni, nahral jsem tam video znovu, tak to snad pomuze.

Nevěděli?

Vážená paní, Kdyby jste četla int. stránky obce, dozvěděla by jste se, že zasedání které proběhlo 15. 2. 2012 bylo předčasně ukončeno pro neshodu (možná bojkot) opozice. Zasedání bylo odloženo (jelikož byly prázdniny) za 14 dní na 29. 2. 2012. My jsme to věděli.

Sleduji videa a pravidelně

Sleduji videa a pravidelně čtu stránky a vím, že proběhla na posledním zastupitelstvu diskuze, že bude za 14 dní, ale pak se probíralo zda to není brzo. Pouze jsem se ptala. Nejsem přivrženec opozice, jsem ráda jak vše dopadlo, ale nezlobte se na mě, ne každý má možnost dění obci sledovat na internetu. I tak díky za radu. :-)