Skopové dobroty

Místo konání: 
Kratochvíle
Datum: 
Pátek, 8 Duben, 2016 - 09:00

Pojďte se spolu s námi vypravit do světa gastronomické fantazie, polaskat chuťové pohárky a odpočinout si od stresu všedního dne.

Komentáře

Víkendové menu v Kratochvíli

Lidé mívají předsudky vůči jehněčímu masu.
Většinou jen kvůli tomu, že ho nikdy nejedli dobře a chutně upravné.

Je na čase vyzkoušet, jak dobré může být jemňoučké jehněčí masíčko.
Přijďe si pochutnat!

Silný kachní vývar
s játrovými nočky
45 Kč

Jehněčí kolínko na kořenové zelenině a červeném víně
podáváme s celerovo bramborovým pyré
450 g 365 Kč

Jehněčí kýta na rozmarýnu a kalvadosu
podáváme s jemným petrželkovým knedlíkem
200 g 225 Kč

Jehněčí kotletky s česnekovo majoránkovou omáčkou
podáváme s pečeným bramborem
200 g 265 Kč

Rád bych navštívil vaše hody,

Rád bych navštívil vaše hody, ale při příjmu průměrného důchodce 373,00 Kč na den, dát za polévku (45,00 Kč), hlavní jídlo koleno (365,00 Kč), pivo nevím za kolik (snad 25,00 Kč), to je asi 435,00 Kč, plus 43,00Kč dát číšníkovi za úsměv při obsluze, bratru 478,00 tvrdých českých korun, na to tvrdý český důchod nedá. Je mi líto. Snažil jsem se o té vaší jirčanské hospůdce kratochvilné najít i něco na internetu, ale asi se stydíte to tam dát, našel jsem tam jen něco o šití nešpinivých ubrusů, a něco o nádobí. Ale i to o něčem hovoří. Ba i před časem jsem se v té vaší Kratochvíli zastavil na pivo, no, nedopil jsem, teplé, pro mne nechutné, s vedlejším účinkem. Ale věřím, že někomu chutnat může, já mluvím jen za sebe, pivo jsem se učil pít ještě v době, kdy se vařilo dle ČSN.

Vážený anonyme, na Váš

Vážený anonyme, na Váš komentář na portálu Firmy.cz, který jste přidal 11.4. ve 22,25h, jsem Vám obratem odpovídala. Ale nyní, jak vidím, zmizel jak Váš komentář, tak má odpověď. Či-li odpovím Vám ještě jednou: Naše společnost GASTRO HOLDING CANDOLA se primárně zabývá velkoobchodním prodejem kvalitního stolního a kuchyňského inventáře pro hotely a restaurace. Na veřejném portálu Firmy.cz je uvedena pod svým obchodním jménem. Na profilu se pak dělí na CANDOLA - vášeň pro stolování, CANDOLA - Ancap baristický porcelán a Jirčanská hospůdka Kratochvíle. Ke všem činnostem je poměrně obsáhlý popis. A záleží jen na Vás, jaký text jste si přečetl :-) Proto možná zmizel z webu Firmy CZ Váš pamflet.

K cenám jídel v Kratochvíli. Vaříme pouze z čerstvých kvalitních surovin bez použítí náhražek, polotovarů a glutamátů. Většina lidí si polévku doma uvaří z kostky, my ji vaříme z masa a kostí... V běžných restauracích se pro polévky a omáčky používají hové základy v prášku od Vitany nebo Knorru.

Jídla u kterých se pohorušujete nad cenou: polévka 300 ml za 45 Kč - kachní vývar s játrovou zavářkou (vše vyrobené od základu, žádný polotovar), druhý den již nebyl a proto jsme uvařili polévku jinou - tuším bramborový krém se slaninovým chipsem.

Koleno - bylo to JEHNĚČÍ koleno o ováze 450 g servírované s celerovo bramborovým pyré - tedy kompletní jídlo z drahého jehněčího masa o váze 0,5 kg za cenu 365 Kč.

Na víkendovém menu byla i výrazně levnější jídla a nikdo vás nenutil jíst to nejdražší jídlo z celého jídelního lístku :-)

Běžné obědy ve všední dny začínají na cenách 79 Kč. Na jídelním lístku ala card naleznete masitá jídla od 89 Kč - Třeba kuřecí řízek se šťouchanými bramborami - to jste mohl jíst i o víkendu.

Pivo na čepu máme ze soukromého pivovaru ze Dvora Králové. Pivo se vaří podle starých, předrevolučních, receptur. Bez použití náhražek, bez stabilizátorů, bez instantních směsí, které používají komerční pivovary. Naše pivo je nepasterizované - živé. Teplota piva je doporučených 6°C. ČSN již dávno neplatí a nepoužívají je ani ty věhlasné pivovary. Ráda Vám na fotkách ukážu, jak se v Radegastu v Nošovicích na Moravě právě stáčí Plzeňská 12° - ležák hotový za 4 dny :-)

Pokud jste nás tak usilovně hledal na internetu, nemohl Vám uniknout náš facebook, kde naleznete spoustu obrázků a informací, včetně cen a kompletního menu.

Milý anonyme, přeji Vám krásné jarní dny a pro Vaše dotazy jsem Vám vždy plně k dispozici.
Kateřina Šlechtová