Obědy pro seniory nově ze školky

Říká se, že důchodci se s věkem vracejí do dětství. Ti Psáreční a Dolnojirčanští se od nynějška mohou chlubit tím, že to je pravda, protože Obecní úřad Psáry zajistil rozvážku obědů pracovníkem úřadu právě z místní mateřské školy.

Původně zajišťovalo rozvoz obědů občanské sdružení Most k Domovu, které našim seniorům dováželo obědy z mateřské školy v Jesenici. Tento systém byl drahý a neefektivní a proto jsme se rozhodli od tohoto způsobu upustit. Obecní úřad a jeho sociální komise proto připravili ve spolupráci s paní ředitelkou ZŠ a MŠ Psáry, program rozvozu obědů z místní mateřské školy. Obědy pro seniory, kterým zdravíčko nedovolí oběd si vyzvednout, bude rozvážku zajišťovat zaměstnanec obce, ten bude rovněž zárukou spolehlivosti „doručovatele“. 

V době prázdnin , kdy je mateřská škola zavřená, budou obědy dováženy z ústavu sociální péče „Domov  Laguna“, takže i v tomto období budou obědy zajištěny.

Jak získat službu dovozu obědů?

Na dovoz obědů mají nárok pouze občané registrovaní v obci k trvalému pobytu a patřící k těm, kteří pomoc potřebují. Ti se mohou ozvat na obecní úřad buď e-mailem na adrese malkovaatpsary [dot] cz nebo telefonicky na 602 714 101. Žádost bude předána Sociální komisi, která situaci posoudí. Cena oběda  v současnosti činí 55Kč.

Jídlo je distribuováno v jídlonosičích, které si strávníci obstarají sami. Každý však potřebuje jídlonosiče dva, aby se zrychlila distribuce. Všechny seniory, kteří využívali služeb  Mostu k domovu, jsem  telefonicky kontaktovala a podmínky rozvozu s nimi dohodla.

Senioři si mohou jídlo ve školce objednat a vyzvednout, nebo si ho vychutnat přímo v hezké a příjemné jídelně naší školky.

Vlasta Málková
místostarostka

Komentáře

Paní místostarostko,

původně zajišťovalo rozvoz obědů občanské sdružení Most k Domovu, které našim seniorům dováželo obědy z mateřské školy v Jesenici. Tento systém byl drahý a neefektivní a proto jsme se rozhodli od tohoto způsobu upustit. Zajistili jsme však dodávku obědů od firmy www.dobry-obed.cz, cena byla o 2,00 Kč levnější. Jíst se to sice nedalo, peníze se kasírovali v hotovosti, bez daňového dokladu, hygienik zaplakal, kdo to vlastně dodává a prodává, zjistit nešlo, ale bylo to efektivní a levnější. Jsme rádi, že na nás myslíte. Děkuji a až jednou přestanete prodávat to vaše koření a budete závislá na pomoci jiných, přeji Vám každodenní dobrý oběd. Senior

Tohle jsem nejak nepochopil.

Tohle jsem nejak nepochopil. Tady ctete, ze obedy jsou zajisteny z materske skoly, protoze dobry-obed.cz za nic nestal a prskate. O hygienickych podminkach pri vareni u nich nic nevim, danovy doklad je mi jako duchodci k nicemu.Jasne, jidlo dobre nebylo a bylo ho malo, proto obec zakrocila a zajistila jidlo jinde. predpokladam, ze Vam vadi, ze obec dokazala zajistit kvalitni jidlo a jeste usetrit, ze?

Já myslím že není co

Já myslím že není co pochopit, mně se to tedy taky nepodařilo. Podpis senior bych vyměnila za postřelená husa a budeme ta asi chápat všichni.

Já myslím že není co

Já myslím že není co pochopit, mně se to tedy taky nepodařilo. Podpis senior bych vyměnila za postřelená husa a budeme ta asi chápat všichni.